GEO hőszivattyús tarifa igénylésének feltételei meglévő rendszerek esetében

 A már üzemelő, telepített hőszivattyút használók is igényelhetik a hőszivattyús kedvezményes tarifát az ELMŰ és ÉMÁSZ szolgáltatási területén. Az alábbiak szerint:

  • Meglévő hőszivattyús berendezéshez ELMŰ Geo/ÉMÁSZ Geo tarifa igénylése
    • Meglévő vezérelt mérés esetén nincs szükség új bekapcsolásra, amennyiben nem rendelkezik villamos hő fejlesztő készülékkel az ügyfél, elégséges a vezérlő berendezés cseréje, ill. az előírásoknak megfelelő csatlakozó vezeték kiépítése.
    • Az ELMŰ Nyrt és ÉMÁSZ Nyrt által minősített villamos kivitelezőnek nyilatkoznia kell, hogy az előírt műszaki feltételeknek megfelel a meglévő belső hálózat..
    • A tarifa igénylésekor elsősorban az eredeti „hőszivattyús” kivitelezőt kell megkeresni, aki elvégzi a szükséges átalakításokat, és elkészíti a szükséges dokumentációt. Amennyiben  a vállalkozás nem szerepel a Szakosztály listáján abban az esetben egy a listán szereplő vállalkozást kell megbízni a szükséges dokumentációk, átalakítások elvégzésével.
    • meglévő szonda, vagy vizes (kutas) rendszer esetében csak akkor biztosítható GEO hőszivattyús tarifa, amennyiben a rendelkezik a rendelkezik létesítési engedéllyel (ha nincs, pótolni kell)


További részleteket az www.aram.hu oldalon lehet olvasni.