Penta-Klima Kft üzleti díja, Frankfurt 2011

A folyamatos fejlesztéseiről is híres, európai piacvezető svéd hőszivattyúgyár a NIBE Heating system  a frankfurti ISH kiállításon tüntette ki 2010 év legsikeresebb képviseleteit.

A hazai képviseletét ellátó Penta-Klíma Kft. a gyár új termékeinek legsikeresebb bevezetéséért kiírt Üzleti Díjat vehette át. A kitüntetés nemcsak a nagyarányú mennyiségi növekedést , hanem azt a minőségi tevékenységet is honorálta, aminek egyik legfőbb mutatója, hogy a gyárba Magyarországról nem érkezett semmilyen reklamáció és kifogás a telepített hőszivattyúkkal és működő rendszerekkel kapcsolatban.

A Penta-Klíma Kft. NIBE hőszivattyús termékekkel itthon egymás után kétszer, 2009-ben és 2010-ben is a Hungarotherm és a Construma kiállítások Újdonságdíját nyerte el. Ebben az évben is pályázott egy olyan NIBE lakossági geohőszivattyúval, amely kompakt egységként automatikusan végzi az időjárás követő fűtést, a fűtés vezérlését 4 zónában, a passzív hűtést, a használati melegvíz készítést és tárolást a legmagasabb enyergiahatékonysági mutatók mellett. Ennek folyamatos ellenőrzésére beéített hőmennyiségmérő szolgál. Az üzemeltető a jelentősen olcsóbb "H" és "GEO" tarifa miatt külön árammérőt szereltet föl, így saját maga is ellenőrizni tudja a rendszer hatékony működését. Bíznak abban, hogy a "Három a magyar igazság" mondás ez alkalommal is valósnak bizonyul.