Úgy is le lehet cserélni a gázfűtést, hogy még a számla is csökken

Európa-szerte gyorsan erősödik a hőszivattyúk iránti kereslet, mivel a gázkazán zöld alternatívájaként a földgáz kiváltásának lehetőségét kínálják, ráadásul egy jól megtervezett hőszivattyús rendszer az üzemeltetési költségek terén is veri a földgázt. Már a hazai vásárlók motivációi között is megjelent a gázfüggetlenség elérésének célja a háború, illetve a gázellátás jövője miatti aggályok következtében.

MEGHÍVÓ a Magyar Hőszivattyú Szövetség közgyűlésére


MEGHÍVÓ
a
Magyar Hőszivattyú Szövetség közgyűléséreA Covid-19 vírusra tekintettel online rendezzük meg Teams rendszeren kereszztül.

.

A közgyűlés időpontja: 2021. november 9., 15:00 óra

A közgyűlés helyszíne: online, Teams

     

A meghívó letöltése innen. (PDF formátumban)


Meghatalmazás letöltése magánszemélyeknek innen. (PDF formátumban)


Meghatalmazás letöltése jogi személyeknek innen. (PDF formátumban)

Okosépület-mutató, avagy elég-e, ha csak az épület ’okos’?


Zöld átállás van folyamatban az energetikában, ezzel együtt erősödik az elektrifikáció trendje, Európában is, hazánkban is. Kettős a cél: csökkenteni kell az energiafelhasználást, valamint az energia-előállításhoz és -felhasználáshoz köthető széndioxid-kibocsátást is mérsékelni szükséges.

Sikeres az első hazai okoshálózati létesítmény teszt

Három piaci szereplő fogott össze annak érdekében, hogy a keresletoldali szabályozás elvét egy “pilot” projekt keretében tesztelje. Együttműködésük úttörő módon nyitja meg annak a lehetőségét, hogy az épületek gépészeti rendszereikben rejlő rugalmas tartalékokat kihasználva időszakosan csökkentsék a fogyasztást a digitális szabályozáson keresztül.

Magyarországon indul Európa első, használt klímagáz-kereskedési platformja


BUDAPEST, 2021. május 20. – A RETRADEABLES Európa első F-gáz piactere, amely a használt klímagázok kereskedését teszi lehetővé. Az EU által finanszírozott Life3R projekt keretében létrehozott RETRADEABLES a visszanyert klímagázok körforgásban tartásával fenntartható alternatívát kínál a hűtőközeg-ellátás biztosítására. A Magyarországon most elindított RETRADEABLES az egyedüli európai online platform, amely a visszanyert hűtőközegek körforgásos gazdaságán alapul.


A sajtóközlemény letöltése innen.